“A legemlékezetesebb zenék biztos felcsendülnek!” – Beszélgetés Dj Schmidt -el

“A legemlékezetesebb zenék biztos felcsendülnek!” – Beszélgetés Dj Schmidt -el

A következőkben azzal a személlyel beszélgetek, aki Zsíros mellett a leghosszabb ideig volt a Club M47 rezidense. Dj Schmidt jelenleg visszavonult és a családjának él, de természetesen továbbra is a szenvedélye a zene.

Mesélnél nekünk arról, hogy mi van veled mostanság? Mivel tengeted a mindennapjaidat?

Bizonyára sokan tudjátok már, hogy novemberben megszületett a kisfiunk Zsombor. A munka mellett minden szabadidőmet a családommal töltöm. 🙂 Persze azért kiszorítok “pár percet” a zenének is. Néha magam sem tudom eldönteni, hogy a zene szeretete áldás vagy átok? Mióta visszavonultam az aktív zenéléstől azóta talán még aktívabb lettem. 🙂 Folyamatosan hallgatom az új megjelenéseket és a legjobb darabokat meg is rendelem lemezen. Az itthoni zenélgetés kibővült egy kis live act-el. Live act tekintetében bontogatom szárnyaim, de csak és kizárólag az igazi “vasakkal”! Semmi laptop, csak az igazi régi hangzású dobgépek, samplerek, és bass synth-ek. Valahogy még mindig a 1990-2000 közötti hangzásvilág ami igazán megfog. Talán egyszer lesz belőle vmi… 🙂

11 éven át voltál az M47 rezidens Dj-je. Ez alatt az idő alatt sokak kedvence lettél. Milyen emlékeid vannak az M47-es korszakról és mit jelentett neked a Club? Milyen hatással volt rád?

Az M47-et senkinek nem kell bemutatni. Magyarországon egyedülálló és a legvarázslatosabb klub volt szerintem. Nagyon sok szép és jó klub van/volt az országban, de mikor ide belépett az ember vmi mégis más volt….Leírhatatlan az az érzés mikor belépett ide az ember és magával ragadta a klub hangulata, az egyedülálló közönség… Furcsa volt, hogy az ország minden pontjáról jártak ide, de mindenki ismert mindenkit, mindenki úgy tudott bulizni, mintha egy nagy házibuli lenne tele barátokkal. A klub fénykorában több száz méteres sor állt a jegypénztárnál, az autók a szántóföldön álltak meg mert a parkolóban már nem volt hely…. Az emberek egész héten a pénteki bulira készültek… Rengeteget lehetne erről beszélni, de ezt az érzést nem lehet leírni, csak az tudja miről beszélek aki akkor ott volt… Persze az is kellett a sikerhez, hogy a világ legjobb lemezlovasait hallhassák a bulizni vágyók!

Az M47 falain belül sok ismert hazai és külföldi DJ-vel találkozhattál és léphettél a Dj pult mögé. Melyik találkozás volt számodra a legemlékezetesebb és legmeghatározóbb? Mi volt a legjobb buli élményed?

Nehéz lenne egy-egy built kiragadni. Szerintem több mint 200 bulin zenélhettem az M47-ben. A legnagyobb élmény talán az volt mikor együtt zenélhettem Rush-al és Adam Beyer-el…

Kinek a munkássága volt számodra hatással?

Kezdetben Zsíros volt rám legnagyobb hatással. Az ő mixeire nőttem fel. 🙂 Nagyon szerettem az 1998-2000 években Budait, Slam Jr-t, Jutasit, Tommyboy-t…. Külföldiek közül Rush, Chris Liebing, Adam Beyer, Parik Skoog, Sven Vath… és még lehetne sorolni…..

Volt olyan DJ akit nagyon vártál és csalódás volt, illetve akiben pozitívan csalódtál?

Volt több csalódás, de nem szeretném megnevesíteni őket. Más lehet, hogy éppen élete bulijának élte meg. Pozitív csalódás rengeteg volt. Nem is zenei téren, mert azt többnyire lehet tudni ki mit játszik. Nagyon pozitív volt, hogy a világsztárok mennyire közvetlenek az emberekkel. Akikre “istenként” nézünk tudatják velünk, hogy ők is ugyanolyan emberek mint mi. Lehetett velük bárkinek fotózkodni, aláírást kérni, beszélgetni…. Ez is egy igazi élmény a partyzóknak!

Milyen érzés lesz újra a DJ pult mögé lépni? Mi a véleményed az M47 Classic partyról?

Tudom, hogy nagyon sok ismerős lesz így remélem valóban olyan érzés lesz mintha egy M47-es buli lenne. 🙂 Nehéz lesz megfelelni, mert mindenki mást vár egy classic bulitól. Zeneileg nagy fejtörést okoz majd mit sűrítsen az ember a szettjébe. Egy 10 órás szett is kevés lenne egy igazi classic-hoz! 🙂 Szerintem jó kezdeményezés, mert igencsak hiányzik ez a zenei stílus az országból. Reméljük lesz folytatás 🙂

Sokan várják már, hogy újra halljanak zenélni. Mire számíthatnak tőled a bulin?

Sose készültem előre egy bulira sem. A lemezestáskám a régi (nincs még pendrive :D:D:D), hogy mi kerül elő belőle az majd a pillanatnyi hangulattól függ. 🙂 A legemlékezetesebb zenék biztos felcsendülnek! 🙂

Köszönöm, hogy elfogadtad a felkérésem és válaszoltál a kérdéseimre. A közönséggel együtt nagyon várjuk már, hogy újra hallgassunk!

Jegyek / Tickets >>>>

Továbbra is futnak nyereményjátékaink:

Apocalpyto.fm rádió facebook oldalán lehet játszani Páros VIP jegyért illetve a főnyeremény 1dbIphone6 telefon!

Játék: VIP JEGY / IPHONE 6

Playman DJ facebook oldalán lehet játszani Páros VIP jegyért!
Játék: VIP JEGY

Techno Fanatic People facebook oldalán lehet játszani Páros VIP jegyért!
Játék: VIP JEGY

25 February 2015 M47 Classic 2015 Riport , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *