„Hangzás mindenképp igazi sárándi lesz!” – Interjú Anton VL

„Hangzás mindenképp igazi sárándi lesz!” – Interjú Anton VL

Te is elég régóta foglalkozol a zenével. Sokak példaképévé váltál, van, akinek a munkásságát is segíted. Mikor és hogyan kezdődött nálad ez a szenvedély?

1992-ben volt az első bulim, akkoriban a gimidiszkók igen népszerűek voltak a szülővárosomban, sokszor volt a látogatók száma 1000-1200 fő felett. Egy igen népszerű helyi dj rendezte a bulikat és mivel állandóan a lába alatt lógtam, egy idő után engedte, hogy én csináljam a party elejét. Nagyon élveztem a dolgot, rajta is maradtam rendesen! Viszont az én szótáramban igen nagy a szakadék a diszkós és a DJ között, így azt az időszakot még nem igazán emlegetem, viszont valami határozottan elkezdődött…

Te is dolgoztál rezidensként az M47-ben. Milyen emlékeid vannak a Clubról, közönségről, bulikról?

Az M47 minden túlzás nélkül a techno szerelmeseinek a mekkája volt. Bulik előtt szinte lámpalázas volt az ember, számoltuk vissza a napokat a következő partiig, kétszer ugyanabban a ruhában elmenni szinte szentségtörés volt! Szó szerint nemzetközi volt a közönség, minden bulin több ország partyarcai tomboltak a tánctéren, ráadásul egy zeneileg igencsak felkészült réteg járt ide. Ne félj, itt képben voltak a srácok, ki milyen zenét játszik!

Egy leírhatatlan atmoszféra lengte be az egész klubot, a ruhatártól egészen a DJ pultig, olyan volt, mintha mindenki ezer éve ismerte volna a másikat. Egy óriási lehetőség volt és máig hálálkodom azért, amikor először játszhattam ott. Ráadásul később minden buli egyik dj-je lehettem. Sokat köszönhetek az M47-nek. Zeneileg sokat kaptam Zsírostól és Schmidttől is, aki később rengeteg fellépési lehetőségben is segített nekem! Ezekért a dolgokért mindig nagyon hálás leszek!

Az Apocalypto.fm rádió csapatát erősíted. Milyen a csapat tagjának lenni? Mondanál pár szót a rádiós munkásságodról?

Minden hónap 3. szerdáján van műsorom a “Moondayz radio show”. Ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy folyamatos legyen a kontakt azokkal, akik valamilyen módon kedvelik azt, amit csinálok a dj pult mögött.

Zsírossal és Schmidttel együtt hagytátok ott a zenélést. Mi volt ennek az oka?

A legfőbb oka az egésznek az volt, hogy itthon hihetetlenül felhígult és kommersz lett a klubélet. Addig, amíg a DJ azt játszik, amit ő maga képvisel, a saját zenei világát tárja a közönség elé, addig joggal nevezhető DJ-nek. Abban a pillanatban viszont, amikor ez az egész megtörik és a klubtulajok határozott utasításokkal próbálnak turkálni a lemeztáskádban, az egésznek elvész a “művészi” értéke, az ember diszkóssá, egy egyszerű alkalmazottá amortizálódik…

Az utolsó pár aktív évemben rengeteg fellépésem volt, viszont sajnos fejet hajtottam néhány tulaj akaratának, zeneileg felkavartam a szennyvizet, kezdtem jócskán eltávolodni attól, amit valójában szeretek. Kezdett az egésznek munka szaga lenni, kiégtem… Kiderült viszont az is, hogy ezt nem olyan könnyű abbahagyni, mint gondoltam.

A megoldás az lett, hogy a mennyiség helyett a minőségi fellépések felé próbáltam orientálódni. Nem lehet erre kisarkítani, de az is közrejátszott, hogy ezekben az időkben szinte minden második ember dj volt és az egymás alá licitálás, meg a mahaszos feljelentgetés sem tett jót a szakmának.

Az, hogy ki, miről zenél, engem annyira nem kavar fel. Tény, hogy a LEGSTÍLUSOSABB DJ-k bakelitről nyomják, de az egész voltaképpen mégiscsak a zenéről szól. Nem attól lesz jobb, vagy rosszabb egy regény, hogy milyen írógéppel írták, viszont mindenképp megnéznek egy-egy celeb “dj”-t, ahogy küszködik az igazi lemezjátszóknál…

Mostanában kevesebbet hallani rólad. Mivel telnek manapság a napjaid?

Pár évig külföldön voltunk, egy saját tetováló szalont üzemeltettünk. A kislányom születése miatt döntöttünk úgy, hogy haza költözünk, jelenleg Ő és a feleségem aranyozzák be a mindennapjaimat!

A zenélés mellett tetoválással foglalkozol. Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Épp most is egy saját szalon nyitásán dolgozunk, remélem, hogy hamarosan kinyithatunk! Hétköznap tetoválás, de hétvégenként nem mondok nemet egy-egy fellépés felkérésére sem.

Nagyon foglalkoztatja a közönséget, hogy mivel is rukkolnak elő a LineUp-ban szereplő Dj-k. Tőled mire számíthatnak?

A hangzás mindenképp igazi sárándi lesz, a legnagyobb kedvenceimet fogom tolni úgy, hogy semmiképp ne játsszak olyat, amit Bandika, vagy Zoli amúgy is játszana! Úgy érzem, senkinek sem fogok csalódást okozni! Már alig várom, hogy láthassam együtt a régi arcokat, ez biztos, hogy óriási PARTY lesz! Köszönöm az interjút!

Én köszönöm! A bulin találkozunk!

Jegyek / Tickets >>>>

23 February 2015 M47 Classic 2015 Riport , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *