„Sok jó zenére és hatalmas hangerőre!” – Interjú Playman DJ -vel

„Sok jó zenére és hatalmas hangerőre!” – Interjú Playman DJ -vel

1995-ben kezdted a pályafutásod az éjszakai életben, majd 2002-ben visszavonultál. Hogyan kezdődött a kapcsolatod a zenével? Mi volt az a fordulópont, ami hatására a Dj szakmát választottad? Mindig a techno volt a profilod?

Elég korán megkezdődőt nálam a zenével kapcsolatos ismerkedés, édesapám dj volt a 80′ – 90′ évek között és úgy nőttem fel,hogy ennek mindig közelébe voltam. Rengeteg zenét hallgattam és ismertem már elég fiatalon, nagy kedvenceim közé tartozott Laser Dance, Koto, Kitaro, Jean Michel Jarre.

Van egy emlék képem úgy 6 éves koromból. Apám pont az akkori Pop-tarisznya rádió műsorából válogatott Disco zenéket, audio kazettás magnóval vette fel a zenéket a rádióból, szalagos magnóval pedig V.Tóth László hangját ahogy be konferálja az előadó művész nevét és ezt később visszahallgatva jegyzetelte kis papírra írva. Mindig ott ültem mellette alig vártam, hogy leselejtezzen valamit és nekem adja.

95′-ös években már elég érett voltam ahhoz, hogy rendszeresen kimaradjak az éjszakában, így édesapámon és a barátján keresztül egy helyi clubba kaptam lehetőséget. Disco zenéket játszottam teljesen 97′-ig, majd ezután kezdődött meg nálam a Techno és a Trance örültet. 97-be megismerkedtem Gregával egy barátom esküvői lagziján, nagyon egy hullámhosszon voltunk és egy alkalommal meghívtak zenélni az egyik partyra vendégként a Supersonic Technikumba, és ott le is ragadtam 1998-tól – 2002-ig.

Visszatérésed után elindítottad az Apocalypto.fm rádiót. Mesélnél a kezdetekről, és hogy milyen nehézségekkel kellett megküzdened?

Mindenképp olyan dolgot akartam létrehozni ami körülöleli az electronikus zene műfaját.2013-ba találkoztam egy gyermekkori barátommal ő Londonban élt már 10 éve és épp itthon volt Magyarországon és együtt utaztunk Pestre. Kérdezte mivel foglalkozom és elmondtam neki a rádiót. Rá 1,5 hónapra jelentkezett, hogy ö lát benne fantáziát és menedzselni akar bennünket. Máris elkezdtünk dolgozni egy partyn ami London egyik leghíresebb klubjába lett volna a Fabricba, bár ez a terv egy időre fagyasztva lett mert a barátom rá 2 hónapra váratlanul eltávozott közülünk. Itt akkor egy pillanatra padlót fogott a rádió az ö elvesztése miatt és más utakra kellet át térnünk. A mostani út is elég ígéretesnek tűnik, tele van lehetőséggel és jobbnál jobb ajánlatokkal.

Igazán sikeres a rádió, hisz csak egy példa: DJ Rush is a csapat tagját erősíti. Milyen terveid vannak a jövőre nézve a rádióval?

Számunkra nagy megtiszteltetés, hogy együtt dolgozhatunk DJ Rushal és, hogy erősíti a csapatott, a rádiónak sok terve van a jövőre nézve. Annyival már eleve mások tudunk lenni a többi rádiótól, hogy Írországon és Magyarországon kívül még négy ország fogja képviselni az AFM rádiót. Persze ezekben az országokban megtudjuk oldani, hogy FM rádióként is üzemeljünk. Itt a djknek lehetőségük lesz műsorokat készíteni élőben, a fiatal tehetségeknek lehetőség lesz bemutatkozni és akár nem csak hallgatni lehet őket, de látni is. Az általunk rendezett vagy támogatott partykat élőben közvetítjük majd a rádióban is. Nyár elejére saját kiadója is lesz a rádiónak, és saját ruha kollekcióval is előállunk, melyek teljesen egyediek lesznek és limitált számban lehet majd kapni őket.

Te is sokat buliztál anno az M47-ben. Milyen emlékeid vannak a helyről és az ott átélt bulikról?

Mikor már annyira fel volt fokozva a hangulat, hogy a barátom bekattant és nem bírta ki, felmászott a ketrec tetejére és ott őrjöngött örömébe 😀 Persze ez csak egy pár perces történet volt, pillanatok alatt ott voltak a portások.

Neked köszönhető az M47 Classic buli. Hogyan jött az ötlet, hogy csinálj egy ilyen partyt?

Itt a háttérben van egy baráti kör, akik szintén részese voltak hosszú ideig az M47 party sorozatnak. Sokat beszéltünk már korábban, hogy milyen jó lenne megint elmenni egy M47 veretős buliba. Bár már ők se fiatalok és már nem járnak szórakozni, kinőttek belőle, de ez a buli meg mozdítja őket és lehetőség lesz arra, hogy a régi emlékeket felidézzük.

A fellépő dj-k nyitottak voltak az ötletre minden klappolt ahhoz, hogy egy tiszteletbeli party létre jöjjön. Mindenképpen olyan buli sorozatba szeretném Rush-t és Marco-t meghívni, ahol a legtöbbet voltak, ahol a legnagyobb rajongói táboruk van, és szeretnék újra hallani egy Zsiros vs. Schmidt párbajt is 🙂

Kik azok a Dj-k akik inspirálnak? Illetve milyen céljaid vannak még?

Rengeteg jó dj van a világon, mint az első generációból, mint a második és a harmadik generációból, de én azok közül emelnék ki igazán akik, az akkori korszakban voltak már inspirálóak: Green Velvet, Jeff Mills, Dave Clark, DJ Rush, Thomas Chrome, Chris Liebing, Adam Beyer, Cristian Varela, Dejan Milicevic, Marco Carola, Richie Hawtin, Umek

Van egy saját sorozatom ami 2 éve már működik rádió sorozatként is a TECHNO FORCE, ebből készítünk külföldi turnét, a következő helyszín Ibiza lesz és még az idén szeptember környékén vissza jövünk az országba is.

Végezetül tőled is megkérdem, mire számíthat tőled a közönség az M47 Classic 2015 bulin?

Mire számíthat a közönség tőlem? Sok jó zenére és hatalmas hangerőre! 🙂

Köszönöm, hogy elfogadtad a felkérésem és további sok sikert kívánok! A közönséggel együtt várjuk a buli napját!

Jegyek / Tickets >>>>

Továbbra is futnak nyereményjátékaink:

Apocalpyto.fm rádió oldalán lehet játszani  a főnyeremény 1dbIphone6 telefon!

Játék:  IPHONE 6

Playman DJ facebook oldalán lehet játszani Páros VIP jegyért!
Játék: VIP JEGY

Techno Fanatic People facebook oldalán lehet játszani Páros VIP jegyért!
Játék: VIP JEGY

22 February 2015 M47 Classic 2015 Riport , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *